Workshop beeldende keuzes

Reflecteren op  intuïtief handelen 

We maken voortdurend beeldende keuzes. Welke kleur kies je voor die muur in de huiskamer? Welke kleren draag je graag? Welke pop up klik je aan en welke juist niet?
Vaak sluimert de motivatie voor de beeldende keuzes die we maken op de achtergrond.
Het kan zijn bepaalde opvattingen of manieren van handelen in je dagelijkse praktijk zijn geslopen, die je misschien liever anders zou zien.
Deze workshop biedt je de mogelijkheid om vanuit het doen/maken op je intuïtieve beeldende keuzes te reflecteren: welke betekenisgevende kaders hanteer je eigenlijk? En zijn dat mijn kaders of die van een ander van wie je het oordeel op waarde schat? Zoals een bepaald instituut, een geliefde, een vriend, politieke voorkeuren, algoritme etc.


We vertrekken vanuit beeldende keuzes die je maakt in de praktijk (je gaat beeldend handelen of reflecteert op eerder gemaakte esthetische keuzes). Wat zou de volgende handeling zijn die je zou willen maken?
 
Daarna volgen reflectievragen, een mini college filosofie en een uitwisselingsgesprek.

Wanneer? Een keer per maand op woensdagavond van 19.30 (inloop vanaf 19u)-21.30u (uitloop tot 22u). Zie Agenda!
Voor wie? Voor een eenieder die graag eens wil reflecteren op de externe meetlat die hij/zij onbewust hanteert in het dagelijks (esthetisch) handelen. Ook juist voor kunstenaars in breedste zin van het woord.
Waar? De Rusteloze Jager, Hasseltstraat 221a
Kosten? 25 euro pp
Door wie? De workshop wordt gegeven door Marinke Marcelis (docent filosofie, beeldende kunst en yoga).